ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ 6 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

jobline-blog (12)

Σύμφωνα με την απόφαση 286/2.4.2020 του υπουργείου Εργασίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα στήριξης επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών  μέσω επιταγής κατάρτισης (voucher) που θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Η ΚΔΒΜ2 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ι.Κ.Ε με παρουσία 30 ετών στην εκπαίδευση και στην επαγγελματική κατάρτιση συμμετέχει στις διαδικασίες ενίσχυσης όλων των κοινωνικών ομάδων και δίνει τη δυνατότητα σε επιστήμονες 6 βασικών κλάδων να συμμετάσχουν σε προγράμματα τηλεκατάρτισης και να  επιχορηγηθούν με εκπαιδευτικό  επίδομα 600 ευρώ.

Το επίδομα αυτό συμβάλλει στην άμεση στήριξη 180.000 επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών 6 επιστημονικών κλάδων και ειδικότερα:

 1. δικηγόρους, ελεύθερους επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και ασκούμενους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές
 2. μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων
 3. οικονομολόγους/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
 4. εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων
 5. ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
 6. ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου

και αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση των πληττόμενων κλάδων  καθώς και την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα των 600€ σε δύο δόσεις (400+200) και οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποίηση (προαιρετική διαδικασία) για τα αντικείμενα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Η διδακτική ώρα ορίζεται σε 40 λεπτά.

Τα θεματικά αντικείμενα είναι τα ακόλουθα:

 1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)
 2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί
 3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία
 4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου
 5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη
 6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)
 7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία
 8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον
 9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας
 10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης θα απαιτηθεί η συμπλήρωση στοιχείων τους σε ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας. Προτείνονται βάσει της εγκυκλίου δύο τρόποι υποβολής στοιχείων: είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε μέσω εξουσιοδότησης στον πάροχο κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα πατώντας ΕΔΏ

Leave us a comment